maandag 12 september 2016

Platenruil bij TivoliVredenburg


Tegenover de kassa's van TivoliVredenburg hangen sinds kort drie platenbakken aan de muur. Bezoekers kunnen er hun elpee of cd ruilen voor een exemplaar dat ze beter bevalt.

Het idee is bedacht door TivoliVredenburg in samenwerking met Plato en gebaseerd op het concept van de boekenkast op het Centraal Station. "De reacties zijn heel goed," zegt Nick Franssen, marketing medewerker bij TivoliVredenburg. Aan de caissières de taak om te controleren of bezoekers ook daadwerkelijk ruilen. Af en toe worden de platenbakken 'opgeschoond' met elpees afkomstig van enkele gulle bezoekers van de popzaal: "We willen voorkomen dat 'Thriller' van Michael Jackson er twintig keer tussen komt te staan haha." De Utrechtse muzikanten (en tevens medewerkers van TivoliVredenburg) John Coffey en TheWolff maakten een ludiek promotiefilmpje voor de platenkast.

Het aanbod in de bakken is divers: van klassiek en Nederlands cabaret van vroegere tijden tot moderne pop en rock. Om de boel een beetje op te frissen stopt ook Plato er regelmatig ("op geheime tijden") een kersverse elpee tussen. Jeroen Vedder, mede-eigenaar van Plato: "Zo voorkom je dat er alleen Koninginnedag-repertoire komt te staan. Onze laatste inbreng was een elpee van The Maureens, een leuke Utrechtse band en sympathieke jongens bovendien. Zo promoten we ook de Utrechtse popmuziek nog een beetje." Plato verloot ook canvassen van popartiesten. De doeken hangen bij de platenkast: "Die van Underworld is net opgehaald door de winnaar." Vedder vindt de platenruil een prima initiatief: "Het is een laagdrempelige manier om jongeren bijvoorbeeld kennis te laten maken met klassieke muziek."

Eerder verschenen in het Stadsblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten