woensdag 5 februari 2014

Een opwarmertje


Ergens verstopt in het labyrint van Hoog Catharijne, in het Mirliton Theater, presenteert Mevrouw Tamara op een dinsdagavond een paar liedjes van haar mini-album Maar nu. Over vijf maanden verschijnt de complete cd. In de tussentijd wordt de fan op haar website opgewarmd met video's, animaties, illustraties en andere extra's. Zo wil Mevrouw Tamara (echte naam Tamara van Esch) de liefhebbers meer betrokken maken bij haar muziek. Dus speelt ze vanavond niet alleen een paar liedjes, maar praat ze ook -als inleiding van de avond en vanachter het gordijn- uitgebreid over het muzikale project. Leuk en aardig, maar de bezoekers komen uiteindelijk toch voor haar muziek.

Verdeeld

Mevrouw Tamara is vooral bekend als de eigenzinnige deelneemster aan de eerste editie van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. De reacties van de jury waren toen verdeeld, een beetje vergelijkbaar met de respons vanuit de muziekpers op Roosbeef. Met haar heeft Mevrouw Tamara het gebruik van de Nederlandse taal gemeen en de eigengereidheid. Muzikaal gezien neigt ze meer naar Eefje de Visser: dromerige teksten ingebed in een mooie melodielijnen.

Uitgebalanceerd
In het eerste liedje klinkt Mevrouw Tamara nog wat onwennig: ze is slecht te verstaan en haar stem is wat wiebelig. Wellicht spelen de zenuwen haar parten. Gaandeweg lijkt ze zich meer in haar element te voelen en dan blijkt dat ze zeker wat in haar mars heeft. Ondersteund door een prima band klinkt ze een stuk overtuigender dan in het tv-programma. Ze zingt een liedje of vier, zichzelf begeleidend op elektrische piano en gitaar.

In het solonummer aan het eind toont ze zich een ware geluidskunstenaar door de zelf ingespeelde loops waarop ze vervolgens voortborduurt. Enig minpuntje van de avond: iets meer live-muziek had niet misstaan. Zo wordt de avond afgesloten met het vertonen van de videoclip van haar single "Maar Nu".

Eerdere publicatie op 8WEEKLY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten