donderdag 9 januari 2014

cd: Alela Diane - About Farewell

Zonder franje op haar mooist
               

Soms blijven albums te lang onbesproken. About Farewell van de Amerikaanse singer-songwriter Alela Diane dateert alweer van de zomer. Een (zwak) excuus: de cd gedijt beter tijdens grijze, korte dagen. Na de ietwat tegenvallende, te gepolijste voorganger Alela Diane & Wild Divine schotelt Alela Diane de luisteraar weer een vertrouwde portie aangrijpende folk voor, waarmee ze terugkeert naar het geluid van The Pirate's Gospel. About Farewell is één van de betere folkalbums van 2013 en Alela Diane's beste.

Met die kenmerkende nasale stem die soms net iets te schel is, maar vaker door merg en been gaat, zingt Diane in een tiental prachtige songs het verdriet van een gestrand huwelijk van zich af. De whisky was lange tijd haar beste vriend. Songtitels als 'The Way We Fall', 'Nothing I Can Do', 'Before The Leaving' en 'Rose & Thorn' spreken voor zich.

Alela Diane klinkt op haar mooist als ze haar liedjes zonder veel franje opneemt. Op About Farewell staan haar stem en de akoestische gitaar centraal. Her en der is wat piano, viool, cello en engelenzang rondgestrooid. Door die fijne inkleuring van de songs wordt het album nergens te zwaarmoedig. Prijsnummers zijn het schitterende titelnummer, het wat droeve 'Before The Leaving' en het meanderende 'Hazel Street'. About Farewell is een prachtig album.

Eerdere publicatie op KindaMuzik



Geen opmerkingen:

Een reactie posten