woensdag 25 mei 2016

The Brahms wil Utrecht aan het dansen krijgen


Samen met het klassieke Ragazze Quartet treedt The Brahms op 4 mei op in de Domkerk. De dag erna speelt de Utrechtse band op het Bevrijdingsfestival.


De jongens van The Brahms kijken uit naar het optreden in de Domkerk, dat plaatsvindt meteen na de herdenkingsplechtigheid op het Domplein: Zanger David Westmeijer: "We vinden het een hele eer om er te spelen, zeker als je kijkt naar de artiesten die ons voorafgingen (o.a. Knalland en Eefje, MC)." De bandleden namen al een kijkje in de kerk en waren onder de indruk: "Het is toch even wat anders dan Ekko." Ze hebben hun liedjes aangepast aan de entourage: "Samen met de strijkers van het Ragazze Quartet hebben we er akoestische, meer meeslepende versies van gemaakt die alleen op 4 mei zijn te horen. Het wordt een hele bijzondere avond!"

Het gaat voortvarend met de jeugdige Utrechtse formatie, die onlangs haar tweede ep uitbracht: ze wonnen de Utrechtse Popprijs, traden op in de Heineken Music Hall met de internationaal erkende band The Kooks en werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent: "Blijkbaar doet onze muziek iets met mensen. Het is bizar dat het publiek onze liedjes al meezingt tijdens een show, maar dat geeft ons veel energie. We zijn heel dankbaar dat we dit allemaal mogen meemaken." De muziek van The Brahms valt te typeren als alternatieve (Westmeijer: "maar ook meezingbare") pop met een Afrikaanse twist: "We zijn erg beïnvloed door 'Graceland' van Paul Simon, dat hoor je terug in onze grooves."

De dag erna, op 5 mei, speelt de Utrechtse band op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk: "Dat is natuurlijk ook heel gaaf, zeker omdat we daar staan tussen Jett Rebel en John Coffey. Het is voor ons altijd al een droom geweest om op zo’n groot podium op een groot festival te spelen, met al die mensen die voor je neus staan. We willen Utrecht aan het dansen krijgen!"

Eerdere publicatie in het Stadsblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten