vrijdag 28 juli 2023

7 andere tips voor Noorderslag


1. Big Joanie

Big Joanie is een zwarte feministische vrouwenpunkband uit Londen die op intrigerende wijze de rebelse woede van de jaren 90 combineert met synth gestuurde post-punk. De band speelde al in het voorprogramma van St Vincent en IDLES. Onlangs verscheen het tweede album Back Home op het label van Thurston Moore (Sonic Youth), en daar zit je nooit verkeerd natuurlijk.

2. De Toegift

Nostalgie en melancholie staan centraal in de mooie liedjes van de Zeeuwse band De Toegift. Poëtische Nederlandstalige teksten en subtiele indie worden knap vermengd tot een dromerige sound. Met invloeden uit de jazz en steeds op zoek naar het experiment en het perfecte liedje. En de perfecte toegift. Ergens tussen Spinvis en Marten de Paepe.

3. Elephant

Elephant is een vierkoppige band uit Rotterdam die sterk beïnvloed is door de jaren 70. Niet zo gek dus dat hun eerste EP werd geproduceerd door Pablo van der Poel van DeWolff. Maar bij Elephant overheerst niet het grote rockgeluid, maar fijne laid back met mooie melodieën, zachte zang en rinkelende gitaren. Voor de liefhebbers van The Jayhawks en Wilco.
 
4. Personal Trainer

De Amsterdamse indieband Personal Trainer wordt door de Nederlandse muziekpers alom omarmd. De energieke formatie rondom voorman Willem Smit (Canshaker Pi) wisselt regelmatig van bezetting, maar leverde met Big Love Blanket een evenwichtig en sterk album af. Ook wel omschreven als een ‘manisch indie rock orkest’

5. The Haunted Youth

Uit het Belgische Hasselt afkomstig is The Haunted Youth. De band won eerder Studio Brussel’s talentenwedstrijd en krijgt al behoorlijk wat internationale aandacht met hun psychedelische, donkere pop. Qua sfeer en gitaargeluid zijn er overeenkomsten met The Cure, maar ook The War on Drugs lijkt een inspiratiebron te zijn.

6. Bulgarian Cartrader

Producer, salsa-danser en enthousiast visser Bulgarian Cartrader bracht in december 2021 zijn eerste single uit van het debuut No other drug. De in Sofia woonachtige muzikant speelde sindsdien maandelijks in en rondom Berlijn en heeft met zijn laidback hiphop in de stijl van Jack Johnson en G-Love and Special Sauce al een aardige fanbase opgebouwd.

7. Ghouljaboy

Deze Spaanse artiest mengt Japanse city pop met Britse indie en schroomt niet om in een en dezelfde song zowel Engels, Spaans en Japans te zingen. Ghouljaboy verraste met een aanstekelijk debuutalbum dat bestaat uit een mixtape van 18 nummers gedrenkt in distortion. Zelf zegt hij beïnvloed te zijn door Artic Moneys en David Cronenberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten