maandag 2 maart 2015

De intieme huiskamer van Kargalive


Twee vrijdagen in de maand biedt de Kargadoor onder de noemer Kargalive een podium aan singer-songwriters en akoestische bands. De gastheer is Eric Devries die zelf ook het voorprogramma verzorgt: "De muzikanten moeten wel iets te vertellen hebben."

Ergernis

Devries: "In Nijmegen organiseerde ik al enige tijd luisterconcerten toen ik in Utrecht werd gevraagd om hetzelfde te doen. Mijn doel: mensen naar singer-songwriters laten luisteren zonder geouwehoer erdoor heen." Want net als voor veel andere concertgangers die puur voor de muziek komen, is het voortdurende geklets van bezoekers voor Devries een bron van ergernis: "Het lijkt wel of je er tegenwoordig alleen maar bij hoeft te zijn geweest: Een beetje ouwehoeren, een foto maken en klaar. Maar als je veertig euro voor een optreden betaalt, is het niet fijn als mensen in je nek staan te brullen."

Eigen stijl
Met zijn tweewekelijkse Kargalive biedt Devries in de sfeervolle kelder van de Kargadoor aan de Oudegracht een intiem (en bovenal rustig) podium voor muzikanten die raakvlakken hebben met folk, americana en country: "Over algemeen zijn het internationaal tourende artiesten die hun meters al gemaakt hebben en met een eigen stijl. Ze hoeven het wiel niet meer uit te vinden." Ook vindt Devries het van belang dat een muzikant iets te melden heeft: "Het is best moeilijk om in je eentje een uur lang mensen te boeien, je moet wel verhalen kunnen vertellen."

Behalve als gastheer fungeert Devries op deze avond ook als voorprogramma. Onlangs verscheen zijn derde solo-cd 'Close to Home', een mooi ingetogen americana-album: "Ik speel zelf een half uurtje om het publiek op te warmen. Daarna is het aan de gast om zijn ziel en zaligheid over het publiek uit te storten. Zo wordt het een vertrouwd concept en probeer ik de bezoekers te binden aan Kargalive."

Huiskamer
In tegenstelling tot in Nijmegen loopt het in Utrecht nog niet storm voor de akoestische avonden: "Het gaat mondjesmaat beter, maar we moeten echt nog ons best doen. Zelf ben ik niet zo goed in marketing. Soms denk ik dat we te weinig entree vragen, zodat mensen het niet helemaal serieus nemen." Devries raadt muziekliefhebbers aan om zeker eens te komen kijken bij Kargalive: "Het is een soort huiskamer; mensen komen er ook terug vanwege de intieme sfeer. En het is zo kleinschalig dat je na het optreden met de muzikanten gezellig een praatje kunt maken."

Eerder verschenen in het Stadsblad Utrecht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten