maandag 15 juni 2015

1 jaar TivoliVredenburg: "Het kuiken is pas net uit het ei"  


13 juni bestaat TivoliVredenburg 1 jaar. Dit wordt gevierd met het TivoliVredenburg Festival – Wij zijn 1. Stadsblad vroeg vier optredende acts naar hun mening over het nieuwe TivoliVredenburg.
 
  
Holland Baroque Society (klassieke muziek), speelt in de Hertz- zaal. 
 
  • Over de zaal
Tineke Steenbrink, klavecimbel en orgel: "Deze zaal is een droom voor elke musicus en voelt als een warm bad: Intiem en persoonlijk en het contact met het publiek is heel close. Het liefst heb ik wel de achterwand open, zodat je de stad binnen ziet komen en de zonsondergang meekrijgt."
 
  •  Over TivoliVredenburg
 "Zo'n nieuwe combinatie van zalen moet groeien en zijn plek vinden in de stad. Het kuiken is pas net uit het ei, en nog niet uit het nest. Er zijn veel tegenslagen geweest, maar de locatie, de hoeveelheid zalen en de mogelijkheden van TivoliVredenburg zijn uniek."
 
 

Handsome Poets (indiepop), speelt in de Pandora-zaal.
 
  • Over de zaal
Tim van Esch, zanger: "Voor het NOS Journaal mochten we het gebouw voor opening al verkennen en het viel ons meteen op hoe vet alles eruit zag. De Pandora was een vreemde eend in de bijt vanwege alle gekke hoeken en balkons. Tijdens ons optreden bleek het echter een prachtige zaal met een hele mooie sfeer: intiem, en toch met zoveel mensen!"
 
  • Tivoli Oudegracht versus TivoliVredenburg
 "Het oude Tivoli ademde historie, door de houten podiumvloer en de krappe backstage. Het nieuwe gebouw heeft nu al een grootse uitstraling en de zalen zijn fantastisch. De historie moet er nog inkruipen, maar voor ons voelt het al als thuis."
 
 

Riverdistrict (alternatieve pop), speelt voor het eerst in TivoliVredenburg, op het nieuwe Rabostage.
 
  • Over het festival
Tim Nolet, zanger: "Een drukke festivalsfeer op fietsafstand van je huis, wat wil je nog meer. En het is natuurlijk episch om ├╝berhaupt deel uit te mogen maken van dit verjaardagspartijtje!"
 
  •  Tivoli Oudegracht versus TivoliVredenburg  
"Ik heb veel nostalgische gevoelens bij het oude Tivoli. TivoliVredenburg is heel anders qua sfeer, locatie en grootte. Ik vind het nog steeds doodzonde dat Tivoli Oudegracht gesloten is, al is Kytopia een mooie herbestemming."
 
 

Mister & Mississippi (folkrock), speelt in de Pandora-zaal.
 
  • Over de zaal
"De Pandora is een echte clubzaal: niet te groot en niet te klein. Heel fijn voor onze muziek, zodat we het naast de stevige outro's ook intiem kunnen houden."
 
  • Tivoli Oudegracht versus TivoliVredenburg
"Er zat veel historie en sfeer in het pand aan de Oudegracht. Maar TivoliVredenburg is een prachtig gebouw, met mooie zalen met een verschillende akoestiek. Laten we hier de komende jaren gaan genieten van mooie shows, dan komen de historie en de sfeer weer vanzelf!"
 
  
Eerder verschenen in het Stadsblad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten