maandag 15 juni 2015

Totaalbeleving met dubtechno in Poema


Zaterdag 23 mei organiseert het label Sublunary voor de tweede keer een clubavond in Poema, met minimal, deep tech house en dubtechno. "Met beats die door je lichaam dreunen en een aankleding die als eye-candy op je netvlies zal worden geprojecteerd."

Pioniers
"Het unieke van deze clubavond is de totaalbeleving. Met ons artwork maken we de muziek ook visueel." Grafisch vormgever Bob Hensen is verantwoordelijk voor de aankleding van Club Poema en heeft zijn strategie al klaar: "Ik ga een abstract lijnenspel door de club projecteren, gebaseerd op het ritme van de muziek." Samen met labeleigenaar/dj Ashley Haak en labelassistent Martijn Embrechts organiseert hij de avond. De muziek wordt verzorgd door een aantal dj's die gespecialiseerd zijn in dubtechno, de rustige variant van de techno. Het genre is momenteel erg populair in het buitenland en sterk in opkomst in Nederland: "Door het organiseren van deze clubavond zijn we een soort pioniers."

Diepgang
De avond in Poema wordt georganiseerd door het label Sublunary, dat staat voor een "nieuw en verfrissend geluid dat je nog nergens in Utrecht hoort." Dubtechno wijkt volgens Hensen af van de standaard techno door "de geregisseerde onregelmatigheden en de gelaagdheid in de muziek die voor diepgang zorgen." Niet saai en lineair dus, wel duister. Muziek "met een verhaal". En toch prima geschikt voor een clubavond. Hensen: "In de woonkamer is het relaxte muziek, maar op zo'n avond wordt dubtechno heel dansbaar. Dan hoor je de diepe baslijnen en word je echt meegenomen door de muziek. Die werkt dan hypnotiserend."

Dikke grooves
Welke dj's en/of producers geven acte de présence op de clubavond in Poema, waarbij "de beats door je lichaam dreunen en de aankleding als eye-candy op je netvlies zal worden geprojecteerd"? De line-up aanstaande zaterdag bestaat uit: Daniel Sanchez ("de minimal techno koning van Amsterdam"), Kabale und Liebe ("een dj die erg belangrijk is geweest voor de Amsterdamse underground scene"), Camiel Daamen ("de man van de eindeloos dikke grooves") en Luna Ludmila, de oprichtster van Sunlunary "die zeker haar mannetje zal staan tussen al het testosteron geweld."

Eerder verschenen in het Stadsblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten