dinsdag 13 december 2016

Een kerstmaaltijd voor arme gezinnen


22 december is de derde editie van 'Rocking Up X-mas', een initiatief om gezinnen met een laag inkomen een kerstmaaltijd aan te bieden. Om meer mensen te bereiken dan de vorige edities is er een crowdfunding-actie gestart.


Het streven van de initiatiefnemers Thijs Lindhout, Imco van Elk en Sydney Brouwer is om dit jaar zo'n 120 gezinnen in Utrecht en Amersfoort die leven onder de armoedegrens een fijne kerst te bezorgen. Het betreft voornamelijk gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank en "die een kerst verdienen die ze niet snel zullen vergeten." Lindhout: "We gaan deze mensen verrassen met een luxe kerstpakket. Wel zijn we nog op zoek naar sponsoren, vrijwilligers en donateurs."

Onvergetelijke kerst
De drie organisatoren van 'Rocking Up X-mas' zijn vol ambitie: “Drie jaar geleden zijn we met onze actie begonnen door zes arme gezinnen een uitgebreid kerstpakket te bezorgen. De reacties die we kregen waren zo hartverwarmend dat we besloten om het jaarlijks te doen, maar dan wel elk jaar iets groter. Ons doel voor dit jaar is om 120 gezinnen (zo'n 500 mensen, waaronder 300 kinderen) in Amersfoort en Utrecht blij te maken met de kerst. In 2020 moeten dat er 2000 zijn,” vertelt Brouwer enthousiast. Lindhout voegt toe: “Niet alleen streven we er naar om die gezinnen een onvergetelijke kerst te bezorgen, ook hopen we zoveel mogelijk mensen te inspireren om iets soortgelijks te doen. We leven met z’n allen op deze aardbol, en als je in de gelegenheid bent om iets te ‘geven’, is dat het mooiste wat er is!"

Crowdfunding
De voorbereidingen voor de derde editie van 'Rocking Up X-mas' zijn in volle gang. Zo wordt er gezocht naar sponsoren voor de financiering van de kerstpakketten, en naar vrijwilligers die helpen om de pakketten op tijd bij de gezinnen te bezorgen. Een deel van dit initiatief wordt gefinancierd door middel van een crowdfundingcampagne. Met het geld dat binnenkomt stelt het drietal kerstpakketten samen met een kerstmaaltijd en een kerstontbijt. Om het een en ander voorspoedig te laten verlopen, wordt samengewerkt met een landelijke supermarktketen. De drie jeugdige ondernemers zijn nog op zoek naar andere partijen die een bijdrage kunnen leveren, zoals bioscopen, dierentuinen en pretparken.

Eerdere publicatie in het Stadsblad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten