woensdag 27 juli 2016

"Het cultuurstraatje van Utrecht"


De prostitutie keert niet terug in de Hardebollenstraat. Het college van B & W wil de voormalige peeskamertjes opkopen. Tot die tijd wonen er een aantal ontwerpers en kunstenaars, antikraak voor 150 euro per maand.


Hans Gommer van de Comedytrain zit midden in de verbouwing: "Dit is een fantastische plek voor ons kantoor. De lucht bij binnenkomst was wel bijzonder, een soort anijs haha." Hij verwacht veel van de nieuwe bestemming van de Hardebollenstraat: "We hebben al een groepje op Facebook met alle bewoners. Dit
moet echt een verhaal krijgen." Ook grafisch ontwerper Inge Miedema is zeer te spreken over haar nieuwe onderkomen: "Toen ik er voor het eerst over hoorde dacht ik: dat is wel een beetje vies misschien. Later zag ik het wel zitten en ik kon er meteen intrekken. We gaan er een leuke straat van maken: Het cultuurstraatje van Utrecht!" Ook buurtbewoners zijn lovend. "Mensen lopen door de straat en zeggen: "Kijk, er komen allemaal leuke dingen in!", vertelt Miedema. 

Twee deuren verder legt interieurontwerper Bas van der Touw de laatste hand aan de verbouwing van zijn pijpenla. In eerste instantie is hij niet zo spraakzaam: "Er wordt door de media te veel aandacht aan besteed: ze zijn een beetje sensatiebelust." Maar ook hij is lovend over zijn nieuwe werkplaats: "Het is een hartstikke mooie plek en hopelijk mogen we hier blijven. Ook is het een mooie toevoeging aan de wijk: Voor de buurt en omwonenden is het veel prettiger geworden."

Eerdere publicatie in het Stadsblad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten