donderdag 15 november 2018

'Je waant je in the Hollywood Bowl in 1968'

Vrijdag 21 september speelt de Engelse band The Doors Alive in Fluor. Deze formatie wordt door velen beschouwd als de beste Doors-tribute band ter wereld. De Amersfoortse Courant sprak met drummer Buzz.

Wat maakt The Doors zo tijdloos?
"Neem een drummer die Latin en jazz speelt, een toetsenist die met zijn linkerhand net zo goed bas speelt als James Jamerson (een invloedrijke Motown-bassist uit de jaren 60 en 70, MC), een gitarist met flamencostijl die overstuurde gitaar speelt op een Gibson, en zet er een dichter voor, en voila, je hebt iets verbazingwekkends. Het geluid van The Doors is en blijft volstrekt uniek."

Hoe onderscheidt The Doors Alive zich van andere coverbands?
"We proberen de nummers van The Doors zo naturel mogelijk na te spelen. Natuurlijk zijn we allemaal enorme fans van de band, dus we willen ze recht doen en tegelijk hun muziek levend houden. We gebruiken hiervoor authentieke instrumenten en creƫren zo een sound die heel dicht bij de originele versies blijft. Voor de goede balans voegen we ook nog een beetje van onszelf toe."

Wat kan het publiek verwachten in de Fluor?
"De mensen krijgen uitvoeringen van liedjes van The Doors te horen die zo dicht mogelijk bij het originele geluid, de vibe en de energie liggen van een oorspronkelijk concert. Sluit je ogen en je waant je in the Hollywood Bowl in 1968. Open je ogen en je ziet een psychedelische lichtshow die de muziek van The Doors perfect ondersteunt."

Wat is jullie favoriete nummer van The Doors?
"Daar denken we verschillend over, maar we zijn het er wel over eens dat The Crystal Ship een van hun mooiste liedjes is. Een mysterieuze ballad, met beklijvend samenspel en een fantastische melodie en tekst. En vervolmaakt met een prachtige pianosolo. Schitterend!"

Welk nummer is het moeilijkste om te spelen?
"Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat The Soft Parade een tricky song is. Niet alleen zitten er drie of vier nummers in dat lied, maar ook het eind is qua zang en tekst erg moeilijk. En de drumpartij vereist veel energie: na acht of negen minuten Soft Parade ben ik wel moe."

Hoe is het om in Nederland op te treden?
"We spelen hier heel graag. Het publiek is fantastisch, de locaties zijn geweldig en van alles voorzien. Ook worden we altijd heel goed opgevangen. We spelen al 8 jaar in Nederland en iedere keer is het weer een hoogtepunt op onze kalender!"

Eerder verschenen in het AD Amersfoortse Courant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten