zaterdag 2 maart 2019

Losgaan op clubmuziek uit de 90’s en de 00’s


Liefhebbers van dance uit de 90’s en de 00’s komen helemaal aan hun trekken op de wintereditie van Gelderpop in Nijkerk. In de zomer was er al het zeer geslaagde Gelderpop op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen, maar dit wordt een heel ander evenement, vertelt organisator Huub van de Vecht.

Wat is het grote verschil tussen beide edities?
De buiteneditie in de zomer was meer op pop gericht met bands als Miss Montreal en Blof.  Het thema is nu de 90’s en de 00’s, met artiesten en dj’s als Paul Elstak,  Def Rhymz,  DJ Jean en Johan Gielen. Het wordt een gaaf spektakel met een enorme lichtshow . We gaan terug naar de oude discosfeer!

Vertel eens wat meer over de programmering …
Er zijn twee podia: een main stage en een club stage. Op de mainstage treden grote eurodance live- acts op uit de jaren 90 en 00, zoals Twenty 4 Seven, T-Spoon en zoals gezegd Paul Elstak en Def Rhymz.  De clubstage is meer gericht op dj’s en de clubmuziek uit die tijd. Erick E is een bekende dj uit Club ROXY in Amsterdam, DJ Jean is een grote naam van Club de IT in Amsterdam en Johan Gielen was een tranceheld in de jaren 90.

Was er behoefte aan een dergelijk festival?
Jazeker. Voor de iets oudere doelgroep, de dertigers en de veertigers, zijn er minder feesten en festivals. Die willen terug naar de oude staptijden van vroeger en kunnen hier helemaal los gaan op de muziek van hun jeugd. En in de regio Gelderland gebeurt er sowieso weinig op dit gebied.

Treden er ook regionale artiesten op?
Chico & Jools zijn twee broers uit Barneveld. Dus die komen uit de buurt. Ze hebben ook op de Zomereditie van Gelderpop gedraaid. We vinden het leuk als we ook lokale helden een podium kunnen bieden.

Is het de bedoeling dat de wintereditie van Gelderpop jaarlijks terugkeert?
Die intentie hebben we wel. We moeten even kijken hoe het gaat lopen allemaal. De 4000 kaartjes voor het festival zijn al twee maanden uitverkocht, dus dat ziet er goed uit. We kijken in ieder geval erg uit naar de eerste editie in De Loods!

Heb jij nog een persoonlijke voorkeur op het festival?
Ik verheug me erg op het optreden van Paul Elstak, dat is toch een nineties icoon en dj die in de jaren 90 enorm veel hits heeft gehad, zoals Love you more en Rainbow in the sky. Het is happy hardcore waar de mensen mensen even volledig los kunnen gaan. Dat lijkt me wel mooi om te zien.

Def Rhyms is ook erg leuk op zijn eigen manier. Hij is een grote gek en weet het publiek goed te bespelen. Ook is hij enorm grappig. Het lied ‘Alle ballen verzamelen’ kent iedereen natuurlijk! En de eurotrance van Twenty4Seven is natuurlijk ook geweldig. Ik heb ze een keer eerder gezien, en dat was super!

De decibellen zullen aardig oplopen. Verwachten jullie nog problemen met geluidsoverlast?
Nee, het Hart van Holland ligt op een industrieterrein en er zijn hier vaker muziekevenementen geweest. We gaan er voor zorgen dat we binnen de norm blijven qua geluid. Bij de omwonenden hebben we voor de zekerheid een briefje door de bus gedaan met de tijden en onze contactgegevens. Maar ik verwacht geen problemen op dat gebied.

En in de zomer komt er weer editie van Gelderpop in Zeumeren?
Jazeker, op 6 juli. Vorig jaar was de eerste editie een groot succes, met prachtig weer en goede optredens. We gaan het terrein uitbreiden en verwachten zo’n 12.000 bezoekers. De line up wordt 18 februari bekend gemaakt, daar kan ik nu helaas nog niks over zeggen. Ik kan wel vast verklappen  dat de programmering nog indrukwekkender wordt dan vorig jaar. Dus ik raad aan om snel kaartjes te kopen, vorig jaar was het heel snel uitverkocht!

Eerdere publicatie in het AD Amersfoortse Courant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten